Četvoro ljekara iz zagrebačkog KBC-a pozitivno na koronavirus

Direktor KBC-a Ante Ćorušić ranije je kazao da su neki ljekari virus “uvezli” iz Austrije, gdje su bili na skijanju bez znanja uprave bolnice i nijesu preduzeli mjere dvonedjeljne samoizolacije
3608 pregleda 0 komentar(a)
Zagreb, Foto: Shutterstock
Zagreb, Foto: Shutterstock

Četvoro ljekara iz Kliničko-bolničkog centra (KBC) Zagreb pozitivno je na koronavirus, troje sa karidiologije i jedna ljekarka sa neurologije, potvrđeno je iz te zdravstvene ustanove.

Pomoćnik direktora KBC-a Milivoj Novak kazao je da preduzimaju mjere utvrđivanja kontakata i dezinfekcije, a trenutno je više od 100 zaposlenih te ustanove u samoizolaciji, rekao je Novak, prenosi Hina.

Direktor KBC-a Ante Ćorušić ranije je kazao da su neki ljekari virus “uvezli” iz Austrije, gdje su bili na skijanju bez znanja uprave bolnice i nijesu preduzeli mjere dvonedjeljne samoizolacije.

"Znamo da je virus uvezen izvana zbog odlaska na vikend u Austriju, koji na vrijeme nije predstavljen upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio da radi i prećutao da su bili u Austriji", rekao je Ćorušić.

On je poručio da će ljekari koji ne prijavljuju svoje moguće kontakte sa zaraženim osobama vjerovatno biti sankcionisani.

Bonus video: