OČEKUJU BRZO DONOŠENJE ODLUKE O ZABRANI

Hrvatska: 52 nova slučaja, ukupno 306, brzo stupa na snagu zabrana napuštanja kuće

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da je epidemiološka služba podignuta na najveći nivo, odnosno svi epidemiolozi su u pripravnosti
13874 pregleda 2 komentar(a)
Vili Beroš, Foto: AP
Vili Beroš, Foto: AP

U Hrvatskoj su potvrđena 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da ih trenutno ima 306, saopšteno je iz Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske, prenosi agencija Hina.

Ukupno je testirano 2.654 uzoraka, rekao je ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš na konferenciji za medije.

Što se tiče statike zagrebačkih bolnica nakon zemljotresa, Beroš je rekao da Klinika za plućne bolest Jordanovac predstavlja rizik te je 36 bolesnika premješteno u KBC Zagreb, a slično je i s Klinikom za ortopediju na Šalati.

"Sve ostalo funkcioniše na uredan način i mogu izvijestiti da je tokom noći na zagrebački aerodrom sletio avion s drugim dijelom vrijedne donacije", rekao je Beroš.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da je epidemiološka služba podignuta na najveći nivo, odnosno svi epidemiolozi su u pripravnosti.

Najavio je odluku koju će potpisati, a to je zabrana napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

"Broj zaraženih raste, očekujemo dalji rast, ovo su nužne mjere. Bitno je da su izuzeti iz toga oni koji su bitni za saobraćaj i kretanje robe i nabavke - dnevne migracije u bitnim službama, dostavu lijekova, komunalne djelatnosti, snabdijevanje plinom i strujom, novinari, hitna medicinska pomoć", kazao je Capak.

Preporučujemo za Vas