Plenković: Vlada će plate za mart donirati Zagrebu

Zagreb je u nedjelju pogodio razoran zemljotres
1375 pregleda 0 komentar(a)
Plenković, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO
Plenković, Foto: BETAPHOTO, BETAPHOTO

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković kazao je da će Vlada te zemlje svoje plate za mjesec mart donirati za obnovu Zagreba.

Zagreb je u nedjelju pogodio razoran zemljotres.

"Ovo je prilika za sve nas da pokažemo jedinstvo, solidarnost i odgovornost. Mi smo danas održali telefonsku sjednicu vlade na kojoj smo otvorili račune: jedan za Zagreb i drugi za borbu protiv koronavirusa na koje mogu donirati svi koji to žele. Vlada će svoje plate za marta donirati za obnovu Zagreba razrušenog u zemljotresu", rekao je Plenković.

Premijer Hrvatske komentarisao je i situaciju sa koronavirusom. Kazao je da će pandemija imati nesagledive posljedice po svjetsku privredu.

"Vjerovali smo da su najveće krize iza nas. Danas smo pred krizom, koja će po svim procjenama, biti teža nego što je bila kriza 2008. godine. Vlada je zbog toga izašla s prvom fazom mjera koja su se sastajale od 63 tačke. No, ovu krizu dočekujemo u stabilnijem stanju. Odluke moramo donositi brzo i promišljeno. Sada je važnije nego ikad da zadržimo privrednu aktivnost. Ova će kriza vrlo vjerovatno potrajati duže od nekoliko mjeseci te će se odraziti na sav naš aktivizam. Prilagođavaćemo odluke skladno razvoju situacije", rekao je Plenković.

Bonus video: