Rama: Izjava o jednom predsjedniku izvučena iz konteksta, ako je neko zabrinut neka brine

"Reakcija EU u vezi sa tim bila je normalna i u skladu sa njenom politikom. To nije bilo ništa do čista imaginacija", rekao je albanski premijer, a prenosi RTK
1 komentar(a)
Edi Rama, Foto: Reuters
Edi Rama, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2018. 09:25h

Premijer Albanije Edi Rama tvrdi da je njegova ranija izjava, da bi Albanija i Kosovo trebalo da imaju istog predsjednika, izvučena iz konteksta, ali i da nema namjeru nikoga da smiruje. prenosi Radio televizija Kosova (RTK).

"Ako je neko zabrinut neka brine", poručio je Rama za lokalnu televiziju, a prenijela je agencija ATA.

"Reakcija EU u vezi sa tim bila je normalna i u skladu sa njenom politikom. To nije bilo ništa do čista imaginacija", rekao je albanski premijer, a prenosi RTK.

Edi Rama je u nedjelju, na svečanoj sjednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice nezavisnosti, iznio ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsjednika.

Govoreći o spoljnoj politici Albanije, Rama je ukazao da je Vlada te zemlje uvela novu dimenziju i dinamiku spoljne politike, kao i da je odlučna da se problemi sa susjedima svedu na nulu.

"Moramo najprije da riješimo probleme da bi smo stigli do tog cilja. Ne možemo da ih svedemo na nulu zatvaranjem očiju kao da problemi ne postoje", dodao je Rama i zaključio da su ekonomski odnosi sa Srbijom optimistični.

Bonus video: