Ramljak podnio ostavku u Agrokoru: Iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz Vlade?

Televizija N1 objavila je da je Ramljak Vladi prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije, kao i dalje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji. Navode i da odluku o ostavci prihvata ili odbija Trgovački sud.
83 pregleda 0 komentar(a)
Ante Ramljak, Foto: Reuters
Ante Ramljak, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2018. 08:10h

Vanredni povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak izjavio je za Večernji list da je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju.

Ramljak je tako potvrdio medijske spekulacije da je sinoćnji sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem i njegovim najbližim saradnicima u vladi završio njegovim odlaskom iz vanredne uprave posrnulog hrvatskog koncerna.

List piše da je Ramljak iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz Vlade odlučio da ponudi ostavku.

Njegovom odlasku navodno se usprotivio dio predstavnika povjerilaca, koji zahtjeve za odlaskom Ante Ramljaka smatraju politikanstvom i upozoravaju da je očuvanje procesa Agrokora i dovođenja do njegovog kraja ključan posao koji se mora odraditi.

Televizija N1 objavila je jutros da je Ramljak Vladi prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije, kao i dalje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji. Navode i da odluku o ostavci prihvata ili odbija Trgovački sud.

Mediji su proteklih dana objavili da je bivša firma Ante Ramljaka, Texo Management d.o.o. sklopila ugovor s firmom AlixPartners za savetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svake sedmice naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

Ante Ramljak je u bivšoj firmi formalno bio zaposlen i nakon što je došao na čelo Agrokora 10. aprila prošle godine, a radni odnos mu je prestao 30. aprila. Portal Indeks objavio je dokument koji je potvrdio da je Ramljak istovremeno bio vladin povjerenik i zaposlenik Texo Managementa u prvih dvadeset dana kada je, kako navodi portal, ta mala konsultantska firma ugovorila posao. Formalno ih je angažovao AlixPartners 25. aprila.

Poslije objave u medijima, iz Agrokora su naveli da "datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za vanrednog povjerenika".

Bonus video: