zaražena cijela porodica

Petomjesečna beba zaražena COVID-19 poslata u Prištinu nakon što joj se pogoršalo stanje

"Beba je imala dijareju i suvi kašalj i poslali smo je na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti u Prištini. Naše osoblje iz Centra za porodičnu medicinu otišlo je kod nje kući, uzelo je petomjesečnu djevojčicu i vozilom hitne pomoći odvezli su je u Prištinu", rekao je
10285 pregleda 2 komentar(a)
Koronavirus Kosovo, Foto: Shutterstock
Koronavirus Kosovo, Foto: Shutterstock

Među zaraženima koronavirusom na Kosovu je i petomjesečna beba koja je, uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja, prebačena u Prištinu, piše prištinska Koha, a prenosi Kossev.

Beba iz sela Toponica u opštini Kamenica poslata je danas na ijlečenje u Kliniku za infektivne bolesti u Prištini, piše ovaj medij.

U Toponici je nedavno testirano 11 osoba iz jedne porodice za koje se, kako su juče potvrdili testovi, ispostavilo da su zaraženi COVID-19, a među njima je bila i petomjesečna beba.

Doktor Ljatif Suljaj, koji je dio Centra za porodičnu medicinu u Kamenici, potvrdio je za Kohu da je beba odvedena na Kliniku za infektivne bolesti u Prištini na dalje liječenje, nakon što joj se stanje pogoršalo.

"Beba je imala dijareju i suvi kašalj i poslali smo je na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti u Prištini. Naše osoblje iz Centra za porodičnu medicinu otišlo je kod nje kući, uzelo je petomjesečnu djevojčicu i vozilom hitne pomoći odvezli su je u Prištinu", rekao je.

Tvrdi da je stanje ostalih iz ovog sela koji su zaraženi virusom COVID-19 stabilno.

Selo Toponica je sada u potpunom karantinu zbog sumnji da su zaraženi imali kontakt sa drugim osobama.

Do sada je na Kosovu prijavljeno 125 zaraženih osoba, dok je jedna preminula.