Još četvoro umrlih od koronavirusa u Banjaluci

Najmlađi pacijent među njima imao je 47 godina, a najstarija žrtva je žena koja je preminula u 78. godini
866 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 03.05.2020. 10:46h

Još četiri osobe umrle su u Bosni i Hercegovini između subote i nedjelje usljed zdravstvenih komplikacija prouzrokovanih koronavirusom, pa je ukupni broj smrtnih slučajeva povećan na 76.

Sva četiri smrtna slučaja ponovo su vezana za Banja Luku. Iz Kliničkog centra u tom gradu u saopštenju su potvrdili kako su umrla dva muškarca i dvije žene koji su se tamo liječili.

Najmlađi pacijent među njima imao je 47 godina, a najstarija žrtva je žena koja je preminula u 78. godini, prenosi Hina.

Svi preminuli živjeli su na širem području Banje Luke, grada u kojem je sve vrijeme najveće žarište epidemije prouzrokovane virusom SARS-CoV-2 i u kojemu je do sada registrovana četvrtina od ukupnog broja od nešto više od 1.800 zaraženih u BiH.

Uprkos sve strožim restrikcijama koje nameću vlasti u Republici Srpskoj, uključujući i cjelodnevni policijski sat ovog vikenda, broj zaraženih u tom entitetu raste znatno brže nego u Federaciji BiH gdje su te mjere puno blaže.

Zaraza koronavirusom potvrđena je i u prostorima Kliničkog centra u Banjaluci u kojem su bili zbog toga prisiljeni da premještaju pacijente iz nekih odjeljenja.

Među zaraženima je i 14 ljekara te najveće bolnice u RS, u kojoj se tretiraju i najteži pacijenti zaraženi koronavirusom.

Bonus video: