Srbija: Četvoro umrlo od koronavirusa, zaražene još 102 osobe

Među umrlima su tri muškarca i jedna žena
2507 pregleda 0 komentar(a)
Stevanović, Foto: BETAPHOTO
Stevanović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 03.05.2020. 15:55h

U proteklih 24 sata u Srbiji su umrle još četiri osobe od posljedica koronavirusa, pa je ukupan broj umrlih tokom pandemije povećan na 193.

To je saopšteno danas popodne na konferenciji Kriznog štaba Vlade Srbije za novinare.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović rekao je da su u prethodna 24 sata registrovana 102 novozaražena među 5.274 testiranih osoba, pa je ukupan broj zaraženih u Srbiji od početka epidemije 9.464.

Među umrlima u prethodna 24 časa su tri muškarca i jedna žena.

Procenat smrtnosti iznosi 2,04.

U bolnicama je 2.116 lica, a 54 na respiratoru.

Izliječena je 1.551 osoba.

Tokom pandemije u Srbiji su testirani uzorci ukupno 101.911 osoba koje su ispunjavale "kriterijume definicije slučaja".

Od ponedjeljka bez svakodnevnih konferencija za medije o epidemiji, podaci na sajtu

Redovne svakodnevne konferencije za medije Zdravstvenog tima Kriznog štaba Vlade Srbije od sjutra se neće održavati, već će novi podaci biti objavljivani na sajtu Ministarstva zdravlja.

Kako je danas saopšteno na poslednjoj dnevnoj konferenciji u Palati Srbije u Novom Beogradu, naredna konferencija za medije biće u srijedu, a vrijeme i mjesto biće naknadno objavljeni.

Dodaje se da se konferencije neće održavati svakodnevno jer je interesovanje manje, a manje su i potrebe, usljed opadanja broja zaraženih.

Svakodnevne konferencije za medije održavale su se od 12. marta i počinjale su čitanjem novih podataka o epidemiji koronavirusa u Srbiji, a potom su novinari mogli da postave nekoliko pitanja.

Bonus video: