U Hrvatskoj 11 novooboljelih i troje umrlih od koronavirusa

Dosadašnji slogan "Ostani doma" mijenja se u novi moto - "Ostanimo odgovorni"
312 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Splita, Foto: Shutterstock
Detalj iz Splita, Foto: Shutterstock

.U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata 11 novooboljelih od koronavirusa, a umrlo je još troje ljudi, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Od početka epidemije, koronavirus je potvrđen kod 2.112 osobe, od kojih je ozdravilo njih 1.560, a umrlo ukupno 83. U bolnici se nalazi 218 oboljelih, a njih 14 na respiratorima.

Od početka epidemije, testirano je 39.973 osobe, a tokom poslednja 24 sata njih 933.

Direktorka Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević rekla je na redovnoj konferenciji za novinare da su u poslednja 24 sata umrle tri osobe, 91-godišnjak u Splitu, 94-godišnjakinja u Koprivnici i 84-godišnjak u Dubrovniku.

Ona je navela je medju zaraženima 79 lekara i njih 43 u samoizolaciji. Virus je potvrđen i kod 94 medicinskih sestara i tehničara, a u samoizolaciji je njih 136.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović podsjetio je da se zbog dobre epidemiološke situacije počelo s postupnim popuštanjem mjera.

On je naglasio da građani treba da ostanu samodisciplinovani da bi faze popuštanja bile što uspešnije i najavio da se dosadašnji slogan "Ostani doma" mijenja u novi moto - "Ostanimo odgovorni".

Bonus video: