BiH: Rođendan šefa klinike koštao otkaza, Dodik najavio smjenu ministra

Prekršili mjere protiv suzbijanja širenja opasne zaraze, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo šokiran
4575 pregleda 5 komentar(a)
Grupa poznatih na proslavi rođendana Šabanovića, Foto: Screenshot/Video/Klix.ba
Grupa poznatih na proslavi rođendana Šabanovića, Foto: Screenshot/Video/Klix.ba

Grupa poznatih osoba iz Bosne i Hercegovine prekršila je sve mjere zabrane u epidemiji koronavirusa velikom zabavom u sarajevskom restoranu gdje su uz državnog minisra bile i poznate estradne zvijezde poput Halida Bešlića, prenosi Index.hr.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko potvrdio je da je policije intervenisala u ponedjeljak naveče na temelju dojave da je u restoranu "Golf klub" u toku raskalašna zabava, iako je rad svih ugostiteljskih objekata u BiH zabranjen.

Ispostavilo se da je ovu žurku organizovana kao proslava rođendana hirurga Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Šabanović je smijenila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović smijenila nakon pojave video klipa na internetu.

Na proslavu su došli i državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac iz reda stranke SNSD. Predsjednik ove stranke i član Predsjedništa BiH Milorad Dodik najavio je smjenu Košarca, te dodao da je on završio političku karijeru.

Zabavi je prisustvovao i profesor na Veterinarskom fakultetu koji je ujedno član Naučnog tijela za praćenje epidemije kroonavirusa u Kantonu Sarajevo Nihad Fejzić.

Društvo su im pravili estradni djelatnici Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Hajrudin Varešanović (Hari Mata Hari), Slađana Mandić i Šerif Konjević.

Bonus video: