"Korona zabave" moćnika u BiH postaju masovna pojava

"U ovom vremenu ne treba praviti razliku između političara i građana", kazao je ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić
10007 pregleda 2 komentar(a)
Sa zabave organizovane u Bjeljini, Foto: Televizija BN
Sa zabave organizovane u Bjeljini, Foto: Televizija BN

Okupljanja i provodi u Bosni i Hercegovini u periodu kada je to zabranjeno zbog epidemije koronavirusa nisu izolovane pojave, a mediji u toj zemlji objavili su da su se takve proslave osim u Sarajevu organizovale u Bjeljini i Bosanskom Petrovcu i to pod pokroviteljstvom opštinskih čelnika.

Nakon što su u organizaciji ljekara Jusufa Šabanovića na "korona zabavi" u ponedjeljak veče u Sarajevu zatečeni državni ministar Staša Košarac te brojne osobe sa estrade predvođene Halidom Bešlićem, pojavili su se dokazi kako se na sličan način slavilo i u organizaciji načelnika opštine Bosanski Petrovac.

Načelnik Dejan Prošić, kako prenosi agencija Hina, okupio je veće društvo koje je peklo jagnje na ražnju kršeći mjere zabrane okupljanja, a stigli su i načelnik opštinskog štaba Civilne zaštite zadužen za koordinaciju borbe protiv koronavirusa i komandir vatrogasne službe.

I tamo se kao i u Sarajevu za ovu nedozvoljenu zabavu saznala policija pa je svima, uključujući načelnika, uručila prekršajne prijave što je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić.

"U ovom vremenu ne treba praviti razliku između političara i građana", kazao je Kljajić za televiziju N1.

U Bjeljini se društvo okupilo u organizaciji predsjednika opštinskog parlamenta Slaviše Markovića iz Partije demokratskog progresa (PDP) a došao je i direktor lokalnog zatvora Milenko Gajić iz konkurentskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Što je bio povod i u čiju čast se pilo ne znamo, ali znamo da su se tu našli moćnici iz gradskih struktura vlasti i njima bliski ljudi", komentar je Televizije BN koja je objavila i fotografije s okupljanja.

Predsjednik PDP-a Branislav Borebović odmah je najavio kako Markoviću slijedi smjena zbog neprimjerenog ponašanja.

"Svakom ko svojim neodgovornim ponašanjem ne poštuje mjere slijede sankcije", kazao je Borenović.

Bonus video: