Vučić o incidentu ispred Skupštine: Ovo smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Njemačkoj i ustaškoj Hrvatskoj

On je istakao da Srbija neće dozvoliti da pobijedi fašizam i da je uvjeren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrijednosti i demokratskog poretka
7354 pregleda 12 komentar(a)
Sa protesta Dveri ispred parlamenta, Foto: Betaphoto
Sa protesta Dveri ispred parlamenta, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.05.2020. 13:30h

Predsjednik Aleksandar Vučić zatražio je od svih političara i građana u Srbiji da najoštrije osude današnji incident ispred parlamenta.

Incident je ocijenio kao fašističko divljanje Boška Obradovića i Saveza za Srbiju.

Vučić je u obraćanju građanima Srbije koje je objavljeno na njegovom Instagram profilu rekao da su danas "fašističke falange" Boška Obradovića i Saveza za Srbiju fizički napale narodne poslanike, da su ih obarali na zemlju, cijepali njihove sakoe, želeći da pokažu da je nasilje ono što bi trebalo da vlada u Srbiji i ono što bi trebalo da dobije većinsku podršku naroda.

"Zato tražim od svih građana Srbije da na najoštriji mogući način osude fašističko divljanje ovih ljudi i da pokažemo da je Srbija demokratska zemlja", rekao je Vučić.

On je i od svih političkih predstavnika u Srbiji zatražio da osude incident jer, kako je naveo, političari mogu da se razlikuju po mnogo čemu i da misle drugačije o svim pitanjima, ali fašizam nikada nije bio svojstven Srbiji.

"A ove slike smo mogli da gledamo samo u nacističkoj Njemačkoj tridesetih i ustaškoj Hrvatskoj četrdesetih godina", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija neće dozvoliti da pobijedi fašizam i da je uvjeren da će se izboriti za očuvanje demokratskih vrijednosti i demokratskog poretka.

"Očekujem da građani budu apsolutno jedinstveni u osudi onoga što se danas dogodilo. A naše je da se borimo da ekonomski razvijamo zemlju, da čuvamo demokratiju i da na izborima pokažemo kome vjerujemo i da branimo i sačuvamo budućnost naše djece", zaključio je Vučić.