"Ne davimo Beograd": Naprednjaci prijete i snimaju građane dok udaraju u šerpe

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se nekoliko osoba koje su svojim automobilima blokirale ulicu, dok jedan od njih snimao građane
1896 pregleda 0 komentar(a)
Sa objavljenog snimka, Foto: Screenshot/twitter.com/nedavimobgd
Sa objavljenog snimka, Foto: Screenshot/twitter.com/nedavimobgd

Pokret "Ne davimo Beograd" objavio je sinoć snimak na kojem se vide pristalice Srpske napredne stranke iz Malog Zvornika koje snimaju građane na njihovim prozorima i balkonima dok udaraju u šerpe, u okviru akcije "Bukom protiv diktature" u Srbiji.

Kada su građani Malog Zvornika izašli na svoje balkone i prozore da bi iskazali nezadovoljstvo aktuelnim režimom, nekoliko pristalica Srpske napredne stranke, kako tvrde iz “Ne davimo Beograd”, blokiralo je ulicu ispred njihovih zgrada i uzelo da ih snima.

Prema navodima Inicijative, naprednjake je predvodio izvjesni Mladen Perić, šef administrativne službe u opštini Mali Zvornik, a oni su tom prilikom upućivali prijetnje građanima i snimali ih sve vrijeme dok je trajao protest, prenosi portal Nova.rs.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se nekoliko osoba koje su svojim automobilima blokirale ulicu, dok jedan od njih snimao građane.

Protesti “Bukom protiv diktature”, održavaju od 26. aprila svake večeri u 20.05 časova, a ubrzo nakon njih održani su i kontraprotesti simpatizera Srpske napredne stranke, koji su u vrijeme policijskog časa u Srbiji pravili bakljade na krovovima zgrada i javnih ustanova.

Bonus video: