Pošta Sjeverne Makedonije povukla markicu: Hrvatska u gabaritima NDH sa djelovima Crne Gore, Srbije i BiH

Pošta Sjeverne Makdonije se, kako se navodi u saopštenju tog državnog preduzeća, "izvinjava za nenamjernu grešku i tehničke propuste pri objavljivanju prigodne poštanske marke iz serije 'Sjeverna Makedonija u EU', čiji je cilj obiležavanje predsjedavanja Hrvatske Unijom"
8416 pregleda 9 komentar(a)
Zastava Sjeverne Makedonije, Foto: Shutterstock
Zastava Sjeverne Makedonije, Foto: Shutterstock

Pošta Sjeverne Makedonije saopštila je danas da je odmah povukla poštansku marku sa "pogrešnom kartom Republike Hrvatske" izvinila se zbog te "nenamjerne greške".

Makedonski mediji su prijepodne kao skandaloznu objavili informaciju da je prigodnu markicu, kojim je Hrvatskoj trebalo da se zahvali za podršku u eurointegracijama, ta zemlja, uz sliku crkve svetog Marka i stilizovanu hrvatsku zastavu, prikazana u gabaritima nekadašnje ustaške NDH, sa djelovima BiH, Srbije i Crne Gore.

Markica
Sporna markica(Foto: Twitter)

Pošta Sjeverne Makdonije se, kako se navodi u saopštenju tog državnog preduzeća, "izvinjava za nenamjernu grešku i tehničke propuste pri objavljivanju prigodne poštanske marke iz serije 'Sjeverna Makedonija u EU', čiji je cilj obiležavanje predsjedavanja Hrvatske Unijom".

"Na tu poštansku marku postavljena je pogrešna karta Republike Hrvatske i drugih zemlja regiona i zbog toga se cio tiraž od 6.000 maraka odmah povlači iz upotrebe", ističe makedonsko poštansko preduzeće.

Pošta Makedonije, dodaje se, izražava žaljenje zbog nenamjerne greške, pogotovo što se izdavanje serije te poštanske marke poklopilo sa 9. majem - Danom Evrope, napominjući da je cilj bio da se izrazi zahvalnost hrvatskom predsjedavanju EU i za podršku koju Hrvatska daje Sjevernoj Makedoniji.

Bonus video: