JEDNA OSOBA UMRLA

U Republici Srpskoj se ne smiruje epidemija koronavirusa, u Federaciji BiH nema novih slučajeva

Broj oboljelih od korona virusa u BiH povećan je na 2.285, nakon što su u Republici Srpskoj registrovane još 22 osobe pozitivne na koronavirus
5176 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjaluci preminula je pacijentkinja kod koje je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

Riječ je 64-godišnjoj ženi iz Banjaluke, koja je imala više udruženih hroničnih oboljenja, saopšteno je iz UKC-a.

Broz žrtava od koronavirusa u cijeloj BiH porastao je na ukupno 130, od čega su u preminule 92 osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, a u Federaciji BiH umrlo je 38 osoba.

Broj oboljelih od korona virusa u BiH povećan je na 2.285, nakon što su u Republici Srpskoj registrovane još 22 osobe pozitivne na koronavirus.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.266 slučaja virusa korone, a u Federaciji BiH 1.019.

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj su testirana 522 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod još 22 osobe, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

U Federaciji BiH u posljednja 24 časa nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, rekla je direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Navela je da je tesirano 638 uzoraka, a da nijedan nije bio pozitivan na kovid-19.

U Republici Srpskoj najviše novih slučajeva koronavirusa registrovano je u Banjaluci, sedam slučajeva, četiri novooboljele osobe su iz Laktaša, po dvije osobe su iz Gradiške i Gacka, i po jedna osoba je iz Kneževa, Čelinca, Kotor Varoši, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Modriče i Teslića.

Među pozitivnim na koronavirus je jedna medicinska sestra iz UKC Banjaluka, kao i jedan radnik predškolske ustanove u Modriči.

Preporučujemo za Vas