Hrvatska: Privedena supruga bivšeg predsjednika HDZ-a

Upravo zbog suprugine firme Drimia, odnosno njene saradnje s MOL-ovim konzultantom, Jozom Petrovićem, Karamarko je 2016. godine otišao s dužnosti prvog potpredsjednika vlade i predsjednika HDZ-a.
11279 pregleda 5 komentar(a)
Ana Karamarko, Foto: Damir SENCAR
Ana Karamarko, Foto: Damir SENCAR
Ažurirano: 20.05.2020. 13:23h

Rano jutros istražitelji Uskoka upali su u prostore kompanije Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsjednika vlade i bivšeg šefa HDZ-a, Tomislava Karamarka, piše Jutarnji list, a prenosi Index.hr. Jutarnji je objavio kako je privedena Ana Karamarko.

Neslužbeno se, pak, saznaje da su u jutarnjim satima krenule pretrage prostorija na zagrebačkom, ali i splitskom te riječkom području te da je osumnjičeno gotovo 40 osoba i više kompanija.

Skupinu osumnjičenu da je fiktivnim ugovorima iz više firmi izvukla oko 20 miliona kuna i pritom proračun oštetila za oko 11 miliona kuna navodno su okupila dvojica muškaraca u dobi od 44 i 41 godinu. Nekoliko osumnjičenih je s područja BiH.

Osumnjičenici i njihove firme navodno su od 2017. godine do prošle godine naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura i pritom varali na porezu. Nezakonito zarađeni novac pritom su raspodijelili "na ruke".

Kompanija Ane Karamarko, prema pisanju medija, za fiktivne je usluge platila 400.000 kuna.

Advokat Ane Karamarko za Index: Čekamo da organi gonjenja iznesu podatke

Ivo Farčić, advokat Ane Karamarko, Indexu je kazao kako ne zna trenutno u kojem je statusu Ana Karamarko. "U toku je dio postupka koji nije javan i očekujemo da organi gonjenja iznesu neke podatke", rekao nam je.

Otkrio je i da stan u kojem živi nije pretražen te da se još pretražuje prostor kompanije.

Nešto iza podneva iz prostorija firme u Centru Kaptol izašla je Ana Karamarko u društvu istražitelja koji su nosili kutije.

150 policijskih službenika radi na slučaju

Policija je potvrdila da u koordinaciji s Uskokom sprovodi akciju iz oblasti ekonomskog kriminaliteta, u kojoj je pod nadzorom policije više desetina osoba. U akciji je, dodaju, angažovano oko 150 policijskih službenika.

U ranim poslijepodnevnim satima prvi osumnjičeni trebali bi biti dovedeni pritvorskom nadzorniku na Oranicama. Poslije će ići na ispitivanje u sjedište Uskoka, što bi se zbog broja osumnjičenih moglo dovršiti i u četvrtak.

Uskokovi istražitelji potom će odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i za njih zatražiti istražni zatvor, o čemu odlučuje sudija za istragu Županijskog suda.

Upravo zbog suprugine firme Drimia, odnosno njene saradnje s MOL-ovim konzultantom, Jozom Petrovićem, Karamarko je 2016. godine otišao s dužnosti prvog potpredsjednika vlade i predsjednika HDZ-a.

Bonus video: