Karamarko puštena da se brani sa slobode

Ivo Farčić, advokat Ane Karamarko, kazao je da je njegova branjenica iznijela kratku odbranu i demantovala djela za koja se sumnjiči
5483 pregleda 1 komentar(a)
Ana Karamarko, Foto: Betaphoto/Hina
Ana Karamarko, Foto: Betaphoto/Hina
Ažurirano: 21.05.2020. 08:00h

Ana Karamarko, supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, puštena je u da se brani sa slobode jer Uskok nije tražio da joj se odredi istražni zatvor, nakon što je istog dana, zbog sumnje u finansijske malverzacije, uhapšena u sklopu akcije Flajš.

Supruga nekadašnjeg predsjednika HDZ-a dovedena je u srijedu oko 18 sati u prostorije tužilaštva gdje je ispitana.

Nakon ispitivanja pušetna je da se brani sa slobode jer Uskok za nju nije tražio da se odredi istražni zatvor, prenosi N1.

Ivo Farčić, advokat Ane Karamarko, kazao je da je njegova branjenica iznijela kratku odbranu i demantovala djela za koja se sumnjiči.

"'Ona se sumnjiči za ispostavu fakture od oko 400.000 kuna za isporučenu uslugu, ali se ne sumjniči se da je taj novac zadržala za sebe"', kazao je Farčić.

Odluka o istražnom zatvoru za ostalih 30 uhapšenih znaće se pošto ih ispitaju Uskokovi istražitelji.

Od ukupno 38 osoba koje su se, uz devet kompanija našle pod istragom, jedan osumnjičeni se od ranije nalazi u zatvoru, dok je šest trenutno nedostupno vlastima, saopštila je ranije policija.

Grupa je navodnim nezakonitostima zaradila najmanje 20 miliona kuna, te Državni proračun oštetila za oko 11,5 miliona kuna, prenosi N1.

Bonus video: