Vjeruju da će se spisak proširiti vremenom

Hrvatska otvara granice za deset zemalja, među njima nema Crne Gore

"To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Njemačku"

73211 pregleda 175 komentar(a)
"Otvorene ruke" za deset zemalja, ne i za Crnu Goru: Andrej Plenković, Foto: AP Beta
"Otvorene ruke" za deset zemalja, ne i za Crnu Goru: Andrej Plenković, Foto: AP Beta

Hrvatska je na današnjem zasjedanju vlade donijela odluku da otvori granice za deset evropskih zemalja. Crna Gora nije miđu njima, prenose hrvatski mediji.

"Uspjeli smo u prvom poluvremenu pobijediti epidemiju. Napravili smo plan po kojem bismo izmijenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Njemačku. Prema našoj analizi i epidemiološkim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan rezultat ili su trendovi takvi da možemo donijeti takvu odluku uz epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju, koja je već napravljena za dolazak državljana iz ovih zemalja za turističku sezonu", rekao je premijer Hrvatske, Andrej Plenković.

Dodao je da je siguran da će se, kako situacija bude odmicala, popis zemalja proširivati.

Ministar u vladi Hrvatske, Davor Božinović je objasnio da državljani iz deset zemalja s popisa više neće morati navoditi razloge ulaska u Hrvatsku, nego će u zemlju ulaziti kao i prije pandemije koronavirusa.