Na prelazu iz Bugarske u Grčku kolone, nasumična testiranja putnika iz Srbije

Na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, kako prenosi N1, nema velikog broja turista iz Srbije koji su krenuli prema Grčkoj

1326 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

Na Gradini, graničnom prelazu između Srbije i Bugarske, zadržavanja su minimalna, a za ulazak u Bugarsku, ukoliko su putnici u tranzitu, nema posebnih procedura.

Na prelazu Kulata-Promahonas iz Bugarske u Grčku nasumično se putnici iz Srbije testiraju na koronavirus, a svi moraju da popune obrazac sa podacima i kontaktima, pa je zadržavanje prilično.

N1 prenosi da na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada nema velikog broja turista iz Srbije koji su krenuli prema Grčkoj.

One sa kojima je ekipa N1 razgovarala ne brine to što na sledećem graničnom prelazu, između Bugarske i Grčke, ima kilometarskih kolona.

"Da se plašimo, ne bismo ni krenuli", kaze putnica iz Srbije, dok druga govori kako je iz Beograda sa prijateljicama još juče krenula na more jer je imala informaciju da će 15. juna moći na grčko primorje.

"Pošle smo preko Sjeverne Makedonije jer je rečeno da može. Stigle na grčku granicu gdje nam je rečeno da možemo jedino preko Bugarske. Nikakvog obavještenja nigdje prije toga. Okrenula sam auto, vratile se do Đavolje varoši i evo sada preko Bugarske nastavljamo put", ispričala je ona.

Građani Srbije, koji budu podvrgnuti testiranju, kako za N1 kaže jedan od putnika koji je zaposlen u turističkoj agenciji, nastavljaju planirani put.

Ukoliko rezultat bude pozitivan, grčke vlasti ga pronalaze na osnovu podataka o boravku i kontakata koje je ostavio u upitniku pri ulasku, nakon čega ga izoluju u zdravstvenu ustanovu.

Bonus video: