Index: Kad je Vučić šetao Zagrebom, nikog nije bilo briga

U to vrijeme, na čelu HDZ bio je Tomislav Karamarko koji je podržavao Kitarovićevu, a sa njim i udruženja veterana koje su tada djelovale usmjerenije protiv tadašnje vlasti premijera Zorana Milanovića
17 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.02.2018. 16:43h

Predsjednik Srbije Aleksandr Vučića u ponedjeljak odlazi u Zagreb, a tamo bi trebalo da ga dočekaju protesti udovica i veterana, piše portal “Index“.

Vučić je u Zagrebu bio prije tri godine, na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Kako navodi portal, Vučić je tada došao da uveliča Kolindinu inauguraciju, a to nije smetalo udruženjima bliskim HDZ.

U to vrijeme, na čelu HDZ bio je Tomislav Karamarko koji je podržavao Kitarovićevu, a sa njim i udruženja veterana koje su tada djelovale usmjerenije protiv tadašnje vlasti premijera Zorana Milanovića.

Danas je, kako se navodi, HDZ udaljeniji od predsjednice, a premijer Andrej Plenković se nije pozitivno izjasnio o Vučićevom dolasku.

Prije tri godine, kako se dodaje, tadašnji premijer, a današnji predsjednik Srbije uz mnogo manje problema stigao je u Zagreb. Vučić je sa Miloradom Pupovcem prošetao centrom Zagreba i položio vijenac na spomenik Nikole Tesle. Uputio se potom u crkvu Preobraženja Gospodnjeg na Cvjetnom trgu.

“Da stvar bude zanimljivija, u hotelu Sheraton istog dana sastao se sa tadašnjim predsjednikom HDZ-a Karamarkom“, piše “Indeks“.

“Znate da nijesam nimalo plašljiv. Štitim interese Srbije jer sam za to plaćen od naroda Srbije. Ne bi bilo fer da govorim o detaljima i junačkim djelima“, rekao je prije tri godine u Zagrebu.

Bonus video: