U Hrvatskoj 12 novooboljelih od koronavirusa: Većina importovana iz Srbije i BiH

U bolnicama je osmoro oboljelih, ali niko nije na respiratoru. Ukupno je testirano 71.814 osoba, a 820 u posljednja 24 sata

8024 pregleda 60 reakcija 38 komentar(a)
Prisustvovao konferenciji gdje je bila i jedna osoba naknadno zaražena: Capak, Foto: Beta/AP
Prisustvovao konferenciji gdje je bila i jedna osoba naknadno zaražena: Capak, Foto: Beta/AP

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 12 novooboljelih od koronavirusa, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite. Šest novih slučajeva potvrđeno je u Splitu, a još pet u Zagrebu i jedan u Zagrebačkoj županiji. Od početka epidemije, koronavirus je potvrđen kod 2.280 osoba, a oporavilo se njih 2.142. Ukupno je umrlo 107 oboljelih. U bolnicama je osmoro oboljelih, ali niko nije na respiratoru. Ukupno je testirano 71.814 osoba, a 820 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su 303 osoba, među kojima i glavni hrvatski epidemiolog, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. On je bio na konferenciji na kojoj je bila i jedna osoba koja je naknadno razvila simptome zaraze. U Hrvatskoj jejuče bilo 11 novobooboljelih.

Premijer Andrej Plenković rekao je juče da se, poslije dužeg perioda zatišja, bilježi povećanje broja oboljelih od koronavirusa, pa je od prošlog vikenda zabilježeno više od 20 novih slučajeva zaraze, većinom uvezenih iz BiH i Srbije.

Bonus video: