"uzimaćemo i ljude sa drugih lista"

Vučić: Važno da SNS ne pokazuje bahatost u formiranju nove Vlade

"Prvo ćemo vidjeti ko je napravio dobar rezultat pa ćemo pokušati da sklapamo vlast na lokalnom nivou

24014 pregleda 36 reakcija 8 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: AP
Aleksandar Vučić, Foto: AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je važno da Srpska napredna stranka (SNS), kao pobjednik parlamentarnih izbora, ne pokazuje aroganciju i bahatost u formiranju novog sastava Vlade Srbije ali i vlasti na lokalu.

Prema preliminarnim podacima, vladajuća Srpska napredna stranka, imaće oko 189 poslanika, a parlamentarni status će dobiti samo tri većinske liste.

Obraćajući se po zatvaranju biračkih mjesta na kojima je po preliminarnim podacima, lista SNS osvojila 63,4 odsto glasova, Vučić je upozorio naprednjake da "ne pokušavaju da sklapaju vlast" prije nego što se vrati sa putovanja zakazanih za narednih desetak dana.

"Prvo ćemo vidjeti ko je napravio dobar rezultat pa ćemo pokušati da sklapamo vlast na lokalnom nivou. Neću da na bilo kom mjestu pokazujemo bahatost i aroganciju, hoću da pravimo kompromise. Važno je da pokažemo da i u formiranju nove vlade nismo bahati, da ćemo uzimati i ljude sa lista koje nisu prešle cenzus", rekao je Vučić novinarima u sjedištu SNS.

Ocijenio je da je kampanja bila "najmirnija, najčistija i najbolja do sada".

"Čestitam na korektnoj i fer kampanji, u parlament će, ne računajući manjinske liste, ući i SPS i partija Aleksandra Šapića, dok je apsolutnoj ivici cenzusa od oko 2.000-3.000 glasova POKS", kazao je Vučić.

Najavio je ubrzanje evropskog puta Srbije i dodatne reforme na tom putu.

"Da se ne stidimo da kažemo da smo negdje pogriješili ali ne i da se ulizujemo nekome, da čuvamo naše prijatelje koji su bili s nama kad je bilo teško tokom korone i kad god je ugrožavan naš teritorijalni integritet", kazao je lider naprednjaka.

Preporučujemo za Vas