zbog aktuelne epidemiološke situacije

S.Makedonija razmatra uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom

"Tokom vikenda nije bilo indicije za neku veliku opasnost"

2820 pregleda 1 komentar(a)
Skoplje, Foto: Shutterstock.com
Skoplje, Foto: Shutterstock.com

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče najavio je danas mogućnost da "ovih dana" Vladi bude preporučeno ponovno uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom.

Na onlajn-konferenciji za novinare on je rekao da je Komisija za zarazne bolesti (pri Ministarstvu zdravlja) tokom vikenda "intenzivno razmatrala" mogućnost uvođenja nekih mjera na granicama sa Srbijom i Kosovom gdje se povećava broj novooboljelih od KOVIDA-19.

"Želim da kažem da je apsolutno moguće da ovih dana preporučimo neke mjere, ukoliko utvrdimo da rizik od ulaska građana okolnih zemalja može da ugrozi naš sistem", rekao je Filipče. Po njegovim riječima, intenzivno se razmatraju informacije, razgovara se i s epidemiolozima iz centara za javno zdravlje u više gradova južne Srbije, a čekaju se neke dodatnre informacije. "Danas produžavamo diskusiju, vjerovatno i sjutra. Tokom vikenda nije bilo indicije za neku veliku opasnost. Ali, ponoviću, čekamo informacije iz više gradova i sa Kosova i iz Srbije", rekao je Filipče.

Preporučujemo za Vas