ispovijest sa protesta u beogradu

“Ćale, ovo je za tebe jer si umro, a nije bilo respiratora”

Novinarka N1 anketirala je učesnike protesta ispred Skupštine Srbije, pitajući ih oko ponoći zašto ne odustaju od protesta, kada joj je prišao jedan od mladića i u prenosu uživo odgovorio da je tu zbog oca koji je nedavno preminuo

63059 pregleda 2402 reakcija 29 komentar(a)
Đurić, Foto: Screenshot/Twitter
Đurić, Foto: Screenshot/Twitter

Reporterka televizije N1 zabilježila je sinoć ispred Skupštine Srbije potresnu ispovijest Petra Đurića, sina, kako prenosi Nova.rs, poznatog majdanpečkog umjetnika Ljubiše Đurića, koji je preminuo od posljedica koronavirusa. On je, odgovarajući na njeno pitanje zašto ne odustaje od protesta, rekao da je tu zbog oca koji je preminuo u Zemunskoj bolnici jer nije bilo respiratora.

Novinarka N1 Jelena Zorić anketirala je učesnike protesta ispred Skupštine Srbije, pitajući ih oko ponoći zašto ne odustaju od protesta, kada joj je prišao Đurić i u prenosu uživo odgovorio da je tu zbog oca koji je nedavno preminuo.

“Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe, koji si umro a nije bilo respiratora, ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio”, ispričao je mladić u dahu novinarki N1.

Na njeno pitanje od čega je umro njegov otac, mladić je odgovorio:

“Nije bilo respiratora, i dan danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene”, ispričao je mladić za N1.

Inicijativa Ne davimo Beograd postavila je na društvenim mrežama poster podrške za mladića koji je već sad postao jedan od simbola protesta.

Preporučujemo za Vas