Blic: Sin Dačićevog savjetnika uhapšen sa demonstrantima koji su pokušali da uđu u Skupštinu Srbije

Predsjednik SPS Ivica Dačić je povodom hapšenja Vladimira Škundrića, sina Petra Škundrića visokog funkcionera SPS, rekao da uhapšeni Škundrić nema nikakve veze sa SPS

20642 pregleda 51 reakcija 5 komentar(a)
Detalj sa protesta ispred Skupštine Srbije, Foto: AP
Detalj sa protesta ispred Skupštine Srbije, Foto: AP

Vladimir Škundrić, sin Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i bliskog saradnika Ivice Dačića, uhapšen je u grupi protestanata koji su večeras pokušali da upadnu u Skupštinu Srbije, prenosi Blić pozivajući se na obaviještene izvore.

Škundrić uhapšen je zajedno sa grupom huligana koja je lomila prozore na zgradi Skupštine.

Imao je masku i bejzbol palicu kod sebe, prenosi Blic.

Policajcima je odmah rekao da je sin Petra Škundrića Dačićevog savetnika, naveo je izvor tog lista.

Petar Škundrić je visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije i bivši savjetnik Ivice Dačića.

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je izjavio da protesti građana nemaju nikakve veze sa epidemijom koronavirusa, već da je to pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti.

On je povodom hapšenja Vladimira Škundrića, sina Petra Škundrića visokog funkcionera SPS, rekao da uhapšeni Škundrić nema nikakve veze sa SPS.

"Kao što svi znaju i ja i SPS smo među prvima isto veče najoštrije osudili divljanje huligana, nasilni upad u Skupštinu i napad na policiju, i odmah rekli da to nema nikakve veze sa epidemijom korone, već je to pokušaj nasilnog prezimanja vlasti", rekao je Dačić.

On je dodao da je SPS od prve noći protesta zahtijevao najoštriju reakciju nadležnih organa i hapšenje huligana.

"To važi za sve, bez izuzetaka. Vladimir Škundrić nema nikakve veze sa Socijalističkom partijom Srbije i treba da snosi sve zakonske posljedice", poručio je Ivica Dačić.

Bonus video: