BiH: Još pet umrlih od koronavirusa i još 267 oboljelih

Po podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testirano je 1.300 uzoraka, od kojih su 182 pozitivna na koronavirus i to u svih deset kantona, a najviše, 93, u Kantonu Sarajevo. U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj testirana su 472 uzorka, a koronavirus je potvrđen u 85

1768 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U posljednja 24 časa u Bosni i Hercegovini (BiH) je, kako je danas objavljeno, od posljedica koronavirusa umrlo pet osoba - četiri iz Federacije BiH i jedna iz Republike Srpske.

Ukupan broj umrlih tokom epidemije u BiH porastao je tako na 240.

Po posljednjem epidemiološkom izvještaju entitetskih službi, u posljednja 24 časa u BiH je potvrđeno 267 novih slučajeva koronavirusa, čime je broj oboljelih tokom epidemije porastao na 7.678.

Po podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testirano je 1.300 uzoraka, od kojih su 182 pozitivna na koronavirus i to u svih deset kantona, a najviše, 93, u Kantonu Sarajevo.

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj testirana su 472 uzorka, a koronavirus je potvrđen u 85.

Najviše novozaraženih je iz Banjaluke (17), a ostali su iz 23 grada i opštine u RS.

Na korona virus su pozitivni i premijeri oba entiteta: Fadil Novalić i Radovan Višković.

Danas je saopšteno da je pozitivan i direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, Osman Mehmedagić.

Vlada Federacije BiH je saopštila da je on u Klinici za plućne bolesti u Sarajevu, zbog upale oba plućna krila i da je njegovo zdravstveno stanje danas stabilno.

Bonus video: