Presuda Darku Šariću 31. jula pred Višim sudom u Beogradu

U ovom postupku, Šariću i njegovoj grupi sudi se zbog sumnje da su oprali 22 miliona eura kokainskog novca tako što su, kako tvrdi tužilaštvo, kupovali preduzeća u privatizaciji, davali pozajmice i kredite i sklapali fiktivne ugovore

3404 pregleda 2 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet/Zoran Mrđa
Darko Šarić, Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Objavljivanje presude u krivičnom postupku protiv Darka Šarića (49) zbog krivičnog djela pranje novca, zakazano je za 31. jul 2020. godine.

Kako je saopštio Viši sud u Beogradu, objavljivanje presude je zakazano pošto su 16. jula iznijete završne riječi pred Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, u krivičnom postupku koji se vodi protiv okrivljenog Darka Šarića i još 16 optuženih.

U ovom postupku, Šariću i njegovoj grupi sudi se zbog sumnje da su oprali 22 miliona eura kokainskog novca tako što su, kako tvrdi tužilaštvo, kupovali preduzeća u privatizaciji, davali pozajmice i kredite i sklapali fiktivne ugovore.

Suđenje koje je počelo 2011. godine odlagano je više puta, uglavnom zbog nedolaska advokata.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.

Bonus video: