Joksović pod istragama, a tvrdi da "ima tužilaštvo u šaci"

Kako se bliži presuda u slučaju Šarić, mediji sve posvećeniji svjedoku saradniku

Nebojša Joksović, Šarićev dugogodišnji prijatelj, nakon hapšenja 2010. godine je priznao da je u sklopu klana učestvovao u švercu kokaina i postao svjedok saradnik

35785 pregleda 4 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Screenshot/Youtube
Darko Šarić, Foto: Screenshot/Youtube

Kako se bliži odluka Apelacionog suda u Beogradu u slučaju Šarić, imena onih koji su bili uključeni u višegodišnji sudski postupak koji je pokrenut zbog međunarodne trgovine narkoticima, sve češće se pojavljuju u medijima, a svjedok saradnik Nebojša Joksović tvrdi da tužioca za organizovani kriminal "ima u šaci", piše dnevnik "Danas", a prenosi Beta.

Posljednji u nizu, u fokusu javnosti našao se Goran Nikolašević, čiji je automobil proteklog vikenda eksplodirao ispred kuće u kojoj živi u Valjevu, a pojedini mediji su uperili prstom ka Joksoviću, svjedoku saradniku u postupku koji se zbog šverca kokaina vodi protiv Darka Šarića.

Nebojša Joksović, Šarićev dugogodišnji prijatelj, nakon hapšenja 2010. godine je priznao da je u sklopu klana učestvovao u švercu kokaina i postao svjedok saradnik, a njegovo svjedočenje je posebno dragocjeno za tužilaštvo zato što on direktno povezuje prvooptuženog Šarića sa organizacijom trgovine.

Naime, Joksović je pred sudom ispričao da ga je Šarić, strahujući da bi italijanska policija mogla da pronađe 300 kilograma kokaina u jednom stanu u Milanu, zamolio da organizuje prebacivanje te droge na drugu lokaciju, navodi Danas.

Nikolašević je bio direktor u jednoj od firmi koje su bile u vlasništvu Joksovića, a Šarićeva odbrana je njegovo svjedočenje iz 2015. godine pokušala da iskoristi kako bi diskreditovala Joksovića.

Prije dvije godine Nikolašević je u medijima tvrdio da je iz policije dobio informacije da mu je život ugrožen i da će Joksović da mu podmetne bombu ispod automobila pa je podnio krivičnu prijavu protiv njega ali da je, prema pisanju medija, tužilaštvo u Valjevu tu prijavu nedavno odbacilo, dodaje Danas.

Kako je više dnevnih listova izvijestilo, u prostorije Joksovićeve štamparije "BMG-NM" na Čukarici, upala je policija i pronašla nekoliko kradenih automobila i da je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog krađe automobila, ali su iz Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu za Danas naveli da takva prijava ne postoji.

Ipak, piše Danas, nekoliko dana prije te serije tekstova, objavljena je vijest da je protiv Joksovića podnijeta prijava zbog podstrekivanja na zloupotrebu službenog položaja, a da za razliku od prijave za krađu automobila, ta prijava postoji i podnijelo ju je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema navodima optužnice, Joksović se tereti da je Miloša Nikolića, direktora i suvlasnika firme "BMG-NM" podstakao da počini zlopotrebu službenog položaja kojom je Joksoviću pribavio imovinsku korist od malo više od 161 miliona dinara.

Joksović, koji je i sam imao udio u vlasništvu te firme je Milošu Nikoliću rekao da "ga ima u šaci" i da se sa tužiocem za organizovani kriminal, koga takođe "ima u šaci", dogovorio da Nikoliću bude izrečena maksimalna kazna za pomaganje nakon izvršenja krivičnog djela, za koje je tada bio optužen.

Joksovićeva imovina je, podsjetio je taj list, u više navrata bila meta napada od kako je prihvatio da sarađuje sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u slučaju Šarić.

Poslovni prostor na Čukarici, u kojem se i nalazi štamparija "BMG-NM" je u više navrata napadana, što automatskim oružjem, što ručnim bacačem raketa, a kafić u Žarkovu za koji se tvrdi da je Joksovićevom vlasništvu je dignut u vazduh, piše Danas.

Njegov brat od strica, Radojica Joksović, ubijen je 2012. godine, tako što mu je podmetnut eksploziv ispod automobila.

Preporučujemo za Vas