Vučić: Opozicija u Crnoj Gori napravila pomak

Meni je važno što se podigao srpski narod u Crnoj Gori da štiti svoja identitetska prava i to je ono što smo kao država pomogli, sa najvećom sumom novca srpskim organizacijama", rekao je Vučić

34641 pregleda 51 reakcija 36 komentar(a)
Vučić, Foto: Beta
Vučić, Foto: Beta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kasno sinoć da je na osnovu prvih rezultata izbora u Crnoj Gori očigledno da je Demokratski front, odnosno lista "Za budućnost Crne Gore", napravila veliki pomak, ali da je prerano izjašnjavati se dok se ne dobiju konačni rezultati.

Vučić je u izjavi medijima na Bledu ponovio da će uputiti čestitku pobjedniku izbora.

"Prema podacima koje sam dobio, opozicija je odnijela ubjedljivu pobjedu na sjeveru Crne Gore. U Herceg Novom i Budvi, ali prerano je izjašnjavati se", rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu portparola DPS-a koji proteste u Crnoj Gori naziva "Aleksandrovom crnom operacijom", Vučić je rekao da razni ljudi ne mogu sebi da objasne kako se to srpski narod podiže i da govore kako je on uz Mila (Đukanovića).

"Drugi u regionu govore kako sam ja protiv i kako ja to organizujem. Ko god hoće da postigne nešto u regionu napada mene. Meni je važno što se podigao srpski narod u Crnoj Gori da štiti svoja identitetska prava i to je ono što smo kao država pomogli, sa najvećom sumom novca srpskim organizacijama", rekao je Vučić.

Podsjetio je da je Srbija pomogla otvaranje Srpske kuće u Podgorici, kao i da je srpskim organizacijama u Crnoj Gori pomogla prije oko mesec dana sa 1,5 miliona eura, prenosi Tanjug.

"Želimo da sačuvamo srpski narod, jezik, kulturu i neki pomaci su uočljivi, a u tvrdnje lezilebovića u Podgorici, kao ni u Beogradu, ne odgovaram", rekao je Vučić.

Dodao je i da je za Srbiju najvažniji popis koji će se obaviti sljedeće godine, odnosno da se ne smanji broj Srba u Crnoj Gori, jer tada "možemo da kažemo da smo mirnim djelovanjem uspjeli da pomognemo svom narodu".

Vučić nije htio da komentariše izbore u Crnoj Gori dok se oni ne završe.

Bonus video: