Nabhan Vučiću: Palestina zabrinuta zbog mogućeg premještanja ambasade u Jerusalim

Ambasador Nabhan je izrazio uvjerenje da će rukovodstvo Srbije "u duhu tradicionalnog prijateljstva" uvažiti stavove palestinskog naroda

3363 pregleda 1 komentar(a)
Nabhan i  Vučić, Foto: BETAPHOTO
Nabhan i Vučić, Foto: BETAPHOTO

Ambasador Palestine Muhamed Nabhan rekao je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je ta zemlja sa zabrinutošću primila vijest o mogućem premještanju ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim.

Ambasador Nabhan je izrazio uvjerenje da će rukovodstvo Srbije "u duhu tradicionalnog prijateljstva" uvažiti stavove palestinskog naroda, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srbije.

Vučić je danas palestinskog ambasadora obavijestio o razgovorima koje je srpska delegacija vodila u Vašingtonu i Briselu.

On je ambasadoru Nabhanu rekao da Srbija poštuje i čuva prijateljstvo sa Palestinom i palestinskim narodom i da podržava uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na Bliskom istoku".

"Srbija je posvećena unaprjeđenju odnosa i sa Izraelom i sa Palestinom i želi održivo rješenje na osnovu međunarodnih javno-pravnih normi, utvrđenih u Ujedinjenim nacijama, koje bi donijelo mir, stabilnost i napredak svima", rekao je predsjednik Vučić

Bonus video: