Vučić: Zemlja u koju Amerikanci hoće da investiraju ima budućnost

Vučić je poslije potpisivanja zajedničke izjave o otvaranju kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu, rekao da je danas važan dan za Srbiju

3359 pregleda 3 komentar(a)
Sa potpisivanja dokumenta, Foto: Betaphoto
Sa potpisivanja dokumenta, Foto: Betaphoto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zemlja u koju Amerikanci hoće da investiraju ima budućnost.

Vučić je poslije potpisivanja zajedničke izjave o otvaranju kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu, rekao da je danas važan dan za Srbiju.

"Što se tiče dolaska DFC u Beograd, i kad ostavimo po strani simbolički značaj, tamo gdje oni dođu i gdje Amerikanci hoće da investiraju, tamo ima budućnosti. To su dobri signali i odlični simboli za takvu zemlju", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu poslije susreta sa delegacijom iz SAD koju su predvodili izvršni direktor DFC Adam Boler i specijalni izaslanik predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel.

Vučić je ocijenio da Srbija od 1881. godine, kada je na ugovorni način regulisala trgovinske odnose sa SAD, nije imala ovako važnih sporazuma sa Amerikom.

"Mislim da smo odškrinuli vrata starih prijateljstava sa SAD poslije sporazuma u Vašingtonu. Ti razgovori nisu bili laki, ali će Srbija ispunjavati sve obaveze iz tog sporazuma", rekao je Vučić.

Dodao je da je ideja Srbije da razvija ekonomske odnose sa partnerima na Zapadnom Balkanu.

"Želimo da imamo četiri velike slobode, slobode kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala. To će promijeniti atmosferu u regionu i unaprijediti živote ljudi", ocijenio je predsjednik Srbije.

Dodao je da će koristi od posljednjih sporazuma imati i srpski i albanski narod.

"Naše je da brinemo o prosperitetu ljudi, vrijeme je da brinemo za narod. Ovo je dobar posao i za Srbe i Albance i sve druge. To je najbolja poruka za sve ono što se danas dešava u Beogradu", rekao je Vučić.

Dodao je da posebno želi da zahvali predsjedniku SAD Donaldu Trampu koji je po njegovim riječima, želio da sasluša i čuje i da pokaže poštovanje za srpski narod i građana Srbije.

Vučić je dodao da je Grenel tokom razgovora pokrenuo pitanje saradnje Srbije i SAD na obnovi zgrada Ministarstva odbrane i Generalštaba u Beogradu koje su oštećene tokom NATO agresije 1999. godine.

Pethodno su premijerka Ana Brnabić i izvršni direktor DFC Adam Boler potpisali izjavu o otvaranju Kancelarije te razvojne korporacije u Beogradu.

Bonus video: