Obradović: Nova vlast i Amfilohije nisu slučajno meta režimskih medija u Srbiji

Obradović je kazao da mediji "pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića očajnički pokušavaju da spasu Mila Đukanovića i spriječe iznošenje istine iz tajnih arhiva crnogorske službe bezbjednosti o svemu onome što je pozadina političkog i poslovnog prijateljstva Vučića i Đukanovića"

27282 pregleda 38 reakcija 32 komentar(a)
Obradović, Foto: BETAPHOTO
Obradović, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik pokreta Dveri Boško Obradović ocijenio je danas da "nije slučajno što režimski mediji u Srbiji napadaju novu vlast u Crnoj Gori i posebno mitropolita Amfilohija" s obzirom na kako je rekao, prisnu prirodu političkih i poslovnih odnosa predsjednika Srbije i Crne Gore, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da mediji "pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića očajnički pokušavaju da spasu Mila Đukanovića i spriječe iznošenje istine iz tajnih arhiva crnogorske službe bezbjednosti o svemu onome što je pozadina političkog i poslovnog prijateljstva Vučića i Đukanovića".

"Ono što još više plaši Srpsku naprednu stranku jeste da se crnogorski scenario ne prelije u Srbiju i da sljedeći diktator koji mora da padne bude Milov politički brat blizanac i poslovni ortak Aleksandar Vučić", naveo je Obradović, a prenijele Dveri.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nikada nije imao poslovne aranžmane kako je navodno tvrdio mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić.

Vučić je zamolio Krivokapića da "u najskorije vrijeme" upozna javnost o svim elementima navodne saradnje sa Đukanovićem u "poslovnim varijantama".

"Siguran sam da će donijeti dokaze ili reći da je lagao. Pošto tih dokaza nema, moraće da prizna da je govorio neistine, mada to nije jedina neistina. Mnogo neistina o ulozi Srbije u Crnoj Gori prije toga je iznio i Đukanović", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara poslije obilaska Centra za osnovnu policijsku obuku u Beogradu.