Vulin nazvao Albance pogrdnim imenom, Rama pitao Vučića: Je li ovo "mim"?

"Veoma bih volio da se radi o mimu, u suprotnom ovo bi bio ogavan primjer jadnog razmišljanja koje treba osuditi van svake sumnje", naveo je Rama

22494 pregleda 15 komentar(a)
Rama, Foto: Boris Pejović
Rama, Foto: Boris Pejović

Izjavom da će luka Drač biti kosovska, albanski premijer Edi Rama je nastavio svoj rad na stvaranju "velike Albanije", ocijenio je ministar odbrane u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin.

U saopštenju objavljenom na sajtu tog resora srbijanske vlade, Vulin je nekoliko puta pripadnike albanskog naroda nazvao pogrdnim imenom.

"Kao i svaki put do sada Evropska unija će ćutati i neće preduzeti ništa. Š****ri mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je 'velika Albanija' prirodna Albanija a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su prijetnja miru", izjavio je Vulin reagujući na Raminu izjavu poslije sjednice albanske i kosovske vlade održane u Tirani.

"'Velika Albanija' je najava velike nesreće, razbijanja i razaranja država i nacija na Balkanu. Samo ujedinjeni Srbi mogu da zaustave 'veliku Albaniju' i što se pre institucionalno ujedinimo prije će početi vrijeme mira na Balkanu. Ono što date Š****rima ne možete zabraniti Srbima", poručio je Vulin.

Rama se obratio putem Tvitera srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću zatraživši od njega osudu Vulinovu izjavu.

„Aleksandre Vučiću, da li je ovo istina ili mim kojim se ismijavaju isprani mozgovi i prljava usta koja su vjekovima naš region držala u mraku? Veoma bih volio da se radi o mimu, u suprotnom ovo bi bio ogavan primjer jadnog razmišljanja koje treba osuditi van svake sumnje!“ stoji u objavi Edija Rame uz fotografiju Vulinove reakcije na jučerašnju izjavu.

Bonus video: