Zagreb: Policajac ranjen ispred zgrade Vlade, napadač počinio samoubistvo

Napadač je bio u bijegu, a oko devet sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo

20923 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Betaphoto/Hina
Foto: Betaphoto/Hina
Ažurirano: 12.10.2020. 13:43h

Na Markovom trgu u Zagrebu, ispred zgrade Vlade Hrvatske, jutros oko osam sati je iz vatrenog oružja ranjen policajac.

Napadač je bio u bijegu, a oko devet sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo i da je počinio samoubojstvo. Iz policije je tada saopšteno da je 31-godišnji policajac podvrgnut operativnom zahvatu i da mu je stanje stabilno.

Mediji su prenijeli da je policajac ranjen u ruku, kao i sa obje strane tijela.

Iz hrvatskog MUP-a su kazali da je za napad osumnjičen 22-godišnji hrvatski državljanin.

"Mogući počinilac pokušaja teškog ubistva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije odranije poznata policijskim službenicima", objavili su.

Prema pisanju medija koji se pozivaju na očevice, počinilac je do zgrade Vlade došao sa sjeverne strane crkve svetog Marka. Zapucao je rafal prema ulaznim vratima sjedišta Vlade, pri čemu je teško ranjen policajac koji je bio na ulazu u zgradu, a potom se okrenuo na drugu stranu i ispalio rafal prema zgradi parlamenta i zatim pobjegao, prenosi HRT.

"Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počionioca. Osoba je počinila samoubistvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja", saopšteno je ranije jutros iz policije.

"Prema informacijama koje imamo sada riječ je o teškom pokušaju ubistva, a počinilac je počinio samoubistvo nedugo nakon događaja. Policija i DORH će ispitati kako se sve dogodilo, o motivima nemamo novih saznanja. Policajcu želimo brz oporavak i ima svu našu podršku kao i njegova porodica", rekao je premijer Andrej Plenković.

Čovjek koji živi blizu mjesta gdje se napad dogodio za Indeks je rekao kako je čuo pucnjeve. "Prvo su se čuli pucnjevi. Onda kratki rafal. Onda opet pucnjevi". Drugi muškarac koji živi u blizini događaja rekao je kako nije čuo pucnjeve, ali da je nakon par minuta izašao i vidio da svi iz parlamenta istrčavaju u panici.

Direktor Vinogradske bolnice Mario Zovak za N1 je rekao da je ranije jutros da je ranjeni policajac stabilno, te da ima rane na lijevoj ruci i po jednu sa obje strane tijela.

Bonus video: