"Razgovor prijatelja"

Vučić u Beogradu ugostio Dodika i Čovića; Izetbegović: Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge

Kako su prenijeli mediji, Vučić je priredio prigodnu večeru za goste, navodeći da je to je još jedna prilika da se razgovara o stanju u regionu

13793 pregleda 35 reakcija 17 komentar(a)
Dodik, Vučić i Čović, Foto: Instagram
Dodik, Vučić i Čović, Foto: Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je večeras u Beogradu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma narodne skupštine BiH Dragana Čovića.

"Razgovor prijatelja. Predsjednik Vučić sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ BiH i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem", saopšteno je na Vučićevom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Kako su prenijeli mediji, Vučić je priredio prigodnu večeru za goste, navodeći da je to je još jedna prilika da se razgovara o stanju u regionu.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je večeras da nije u redu to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd pozvao srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ BiH Dragana Čovića, ali ne i političkog predstavnika Bošnjaka.

"Vučić nije pozvao trojicu, već dvojicu. Ne bi trebalo to da rade Beograd i Zagreb. Bosanski tronožac ne može stajati na dvije noge", izjavio je Izetbegović poslije sjednice Predsjedništva SDA.

On je dodao da bi se odazvao pozivu da ode u Beograd da je bio pozvan.

Preporučujemo za Vas