Hrvatska policija objavila snimak napada ispred zgrade Vlade

Hrvatska vlada saopštila je utorak da je uveden privremeni režim pojačanih mjera bezbjednosti na Markovom trgu, nakon pucnjave u ponedjeljak

16059 pregleda 0 komentar(a)
Sa snimka, Foto: Screenshot/Youtube
Sa snimka, Foto: Screenshot/Youtube

Policija u Hrvatskoj objavila je snimak napada u ponedjeljak na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, kada je 22-godišnji napadač Danijel Bezuk ranio policajca ispred Vlade, a potom počinio samoubistvo.

Direktor policije Nikola Milina i županijski državni tužilac iz ŽDO Zagreb Jurica Ilić govorili su na konferenciji za medije o istrazi pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma, počinjenog u ponedjeljak.

Na konferenciji je prikazan snimak napada, prenosi Indeks.

"To je jedan događaj koji ima ogroman interes medija i javnosti, pojavljuju se i iskrivljene informacije u medijima o tome što se dogodilo. Većina osoba je mislila da je napadnut samo jedan policijski službenik. Iz snimka se vidi da to nije izdvojeni napad na policijskog službenika", rekao je Milina, dodajući da napad ima modalitet i obilježja terorizma.

Ukazao je da je potvrđeno da se radi o tri teška pokušaja ubistva policijskih službenika koji su se nalazili ispred Markova trga.

Hrvatska vlada saopštila je utorak da je uveden privremeni režim pojačanih mjera bezbjednosti na Markovom trgu, nakon pucnjave u ponedjeljak, kada je teško ranjen policajac.

Privremene mjere, prema saopštenju, podrazumijevaju ograničen pristup vozilima i osobama na Trg Sv. Marka, a policija će obavljati pregled vozila, osoba i predmeta na određenim kontrolnim tačkama.

Hrvatska policija je na području Kutine sprovela akciju koja je povezana sa slučajem Danijela Bezuka, napadača sa Markovog trga. Priveden je njegov komšija koji se sumnjiči da je prijetio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Bonus video: