Srbija: Ponovo zaražena tri pacijenta koja su preležala kovid-19

"Karakteristično je da niko od njih nije ostao na bolničkom liječenju, to su uglavnom novi udari bolesti, niko od njih nije imao ponovo zapaljenje pluća"

5812 pregleda 3 komentar(a)
Zdravković, Foto: Betaphoto
Zdravković, Foto: Betaphoto

Direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković izjavila je danas da je u tom bolničkom centru u Srbiji trenutno na liječenju nešto manje oboljelih od koronavirusa nego prethodnih dana, ali da su se ponovo javila tri pacijenta koja su ranije izliječena od kovida-19.

"Karakteristično je da niko od njih nije ostao na bolničkom liječenju, to su uglavnom novi udari bolesti, niko od njih nije imao ponovo zapaljenje pluća. Neki imunitet je postignut, ali opominje da svi koji su preležali koronu ne treba da misle da imaju trajni imunitet. Iako postoje antitijela, imunitet nije kompletan", kazala je Zdravković za TV Prva.

Ona je apelovala da svi nose maske, i da i oni koji imaju imunitet na koronavirus treba da znaju da "on nije stoprocentni".

Zdravković je kazala da najveći broj pacijenata ima između 45 i 50 godina, sa značajno lakšom kliničkom slikom, i da pored velikog broja zaraženih osoba nemaju ogroman broj ljudi na respiratorima kao što je bilo u junu i julu.

Bonus video: