usljed najnovijih dešavanja po pitanju suđenja za ratne zločine

VD predsjednica Kosova za prekid dijaloga sa Srbijom

Prekid dijaloga takođe je zatražio i  Ramuš Haradinaj, na dan kada je potvrđena optužnica protiv  Tačija, Veselija, Krasnićija i Selimija

5637 pregleda 9 komentar(a)
Osmani, Foto: facebook.com/VjosaOsmaniMP
Osmani, Foto: facebook.com/VjosaOsmaniMP

Vršilac dužnosti predsjednice Kosova Vjosa Osmani zatražila je danas da se dijalog sa Srbijom prekine usljed najnovijih dešavanja po pitanju suđenja za ratne zločine.

U intervjuu za Dojče vele, ona je ocijenila da nije vrijeme za nastavak dijaloga sa Srbijom, u vrijeme kada Specijalni sud optužuje predsjednika i stranačke lidere za ratne zločine.

"Mislim da zbog trenutnih dešavanja sada nije trenutak da se dijalog odmah nastavi. Kosovske institucije treba da odvoje malo vremena, konsultuju se međusobno, stvore mnogo jedinstveniji stav o dijalogu, jer je neophodno da svako ko pregovara u ime Kosova, za sudbinu Kosova, ima jedinstveniji stav političkog spektra nego samo koalicija koju predstavlja", rekla je Osmani.

Kazala je da će dati svoj doprinos da razgovara sa svima o tome kakvi bi trebali biti stavovi Kosova u vezi sa dijalogom.

Prekid dijaloga takođe je zatražio predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj na dan kada je potvrđena optužnica protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Selimija.

Taj stav Haradinaja je na sjednici Vlade Kosova prošle nedjelje iznio i ministar pravde, ali je on naišao na odbijanje premijera Kosova Avdulaha Hotija.

Preporučujemo za Vas