lokacija se pretražuje po informacijama dobijenim iz Prištine

Odalović: Na lokaciji Kiževak se potencijalno nalazi 15 do 17 tijela; Grdžaliju: Sumnja se da su to albanske žrtve

"Dok ne završi kompletna pretraga lokacije, dok se ne uzmu DNK uzroci sa posmrtnih ostataka, dok ne dođe do poklapanja sa krvnim uzorcima porodica koje su to dale, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo kome pripadaju niti bilo šta što bi moglo da se saopšti javnosti", rekao je Odalović

8926 pregleda 0 komentar(a)
Odalović, Foto: Screenshot/Youtube
Odalović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Veljko Odalović izjavio je večeras da informacije ukazuju da se na lokaciji Kiževak, kod Raške, potencijalno nalazi 15 do 17 tijela. "Dok ne završi kompletna pretraga lokacije, dok se ne uzmu DNK uzroci sa posmrtnih ostataka, dok ne dođe do poklapanja sa krvnim uzorcima porodica koje su to dale, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo kome pripadaju niti bilo šta što bi moglo da se saopšti javnosti", rekao je Odalović za Radio televiziju Srbije (RTS), koji je nedavno naveo i da je ovo jedna od lokacija koja se pretražuje po informacijama dobijenim iz Prištine.

On je, za RTS, rekao da želi da i "ostali, na prostorima gdje nalaze posmrtni ostaci Srba", pretraže lokacije, kao i da su o nekim lokacijama Prištini dati konkretni podaci.

Direktor Instituta za sudsku medicinu u Prištini Arsim Grdžaliju je, prethodno, rekao za Radio Slobodna Evropa (RSE) da su na toj lokaciji pronađeni posmrtni ostaci za koje se sumnja da su albanske žrtve sa Кosova, kao i da se na toj lokaciji pet godina vrši iskopavanje.

I Odalović je potvrdio, tom prilikom, potvrdio za RSE, da su 16. novembra pronađeni posmrtni ostaci.

"Prije desetak dana nastavili smo pretragu lokacije Кiževak u blizini Raške. Danas su na toj lokaciji pronađeni posmrtni ostaci", naveo je tada Odalović.