"Ne bih da vrijeđam bilo kog vladiku spc"

Dačić: Iza Grigorija se krije Đilas

On je rekao da je još prije godinu dana razgovarao sa nekim ljudima "iz političke analitike" koji su mu tada rekli da će predsjednički kandidati biti vladike Gligorije, predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti Vladimir Kostić, potpredsjednica SSP Marinika Tepić ili "neko takav, samo ne Đilas, Jeremić i ostali"

5554 pregleda 49 reakcija 48 komentar(a)
Dačić, Foto: BETAPHOTO
Dačić, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se iza vladike diseldorfskog i njemačkog Grigorija krije predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas jer "zna da ne može da pobijedi na izborima" pa druge istura kao predsjedničke kandidate.

"Ne bih da vrijeđam bilo kog vladiku Srpske pravoslavne crkve (SPC), ali ako prelazimo na polje politike - to će sigurno onda biti politička borba. Ja samo želim da kažem ne možete biti i jedno i drugo (vladika i predsjednički kandidat)", rekao je Dačić za TV Hepi.

On je rekao da je još prije godinu dana razgovarao sa nekim ljudima "iz političke analitike" koji su mu tada rekli da će predsjednički kandidati biti vladike Gligorije, predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti Vladimir Kostić, potpredsjednica SSP Marinika Tepić ili "neko takav, samo ne Đilas, Jeremić i ostali".

Prema njegovim riječima, ništa se novo nije desilo.

"Ovdje je riječ samo o tome da je potrebna neka skrivalica da se u stvari ne vidi ko stoji iza toga", rekao je Dačić, obrazlažući svoj stav da je Đilas "iza mantije Grirogija".

Preporučujemo za Vas