Brnabić: Nezgodno je posjetiti državu iz koje je ambasador Srbije protjeran

„Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se riješi, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u ovom trenutku“, kazala je Brnabić

34178 pregleda 1354 reakcija 79 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO
Brnabić, Foto: BETAPHOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da „ima u vidu“ poziv crnogorskog kolege Zdravka Krivokapića da posjeti Crnu Goru, navodeći da je nezgodno posjetiti državu iz koje je ambasador Srbije protjeran.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje novinara da li će posjetiti Crnu Goru, zahvalila Krivokapiću na pozivu, i dodala da je „nezgodno posjetiti državu u kojoj je vaš ambasador proglašen personom non grata“.

„Nadamo se će to pitanje (ambasadora) moći da se riješi, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u ovom trenutku“, kazala je Brnabić, prenosi Tanjug.

Ona je kazala da na izričit zahtjev predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nije uzvratila recipročnim mjerama Crnoj Gori, i da je "zadržala njenog ambasadora u Beogradu".

„To je gest pružene ruke, i dalje očekujemo da na taj gest adekvatno odgovori i Crna Gora. Imamo u vidu njihov poziv i hvala im“, poručila je Brnabić.

Bonus video: