"TEK POČETAK"

Brnabić o hapšenju Belivuka: Najveći udar mafiji od operacije 'Sablja'

"Najavili smo da će uz borbu protiv epidemije koronavirusa, borba protiv mafije biti jedan od prioriteta ove vlade u prvih 100 dana"

18993 pregleda 27 reakcija 22 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: srbija.gov.rs
Ana Brnabić, Foto: srbija.gov.rs

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je hapšenje kriminalne grupe oko Veljka Belivuka "najveći udar" organizovanom kriiminalu u Srbiji još od 2003. godine i operacije Sablja.

Ona je kazala da je to današnje hapšenje "tek početak" i da ima još gradova, poput Subotice, Vranja ili Valjeva, gdje je potrebno obračunati se s organizovanim kriminalom.

"Najavili smo da će uz borbu protiv epidemije koronavirusa, borba protiv mafije biti jedan od prioriteta ove vlade u prvih 100 dana. Tu smo i najviše postigli jer ovo je najveći udar organizovanom kriminalu od operacije 'Sablja' koja je podstaknuta ubistvom premijera (Zorana Đinđića)", kazala je premijerka za Radio televiziju Srbije (RTS).

Ta današnja akcija je "podstaknuta željom da iskorijenimo organizovani kriminal, koliko god to bilo opasno po ljude koji se time bave", ukazaala je ona.

Navela je da hapšenje grupe Belivuka nije bilo sračunato da se poklopi s današnjim obilježavanjem prvih 100 dana rada njene vlade.

"Rad policije, Bezbjednosno-informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal, traje mjesecima i kad su stručne službe procijenile da je vrijeme, došlo je do hapšenja", kazala je premijerka.

Ocijenila je da je uhapšena kriminalna grupa bila "jednako opasna i organizovana" kao "zemunski klan" a u nekim aspektima i opasnija.

"Zločini koje su oni počinili, poput ubistava ili otmica, nezamislivi su, a opet je teško naći dokaze", kazala je predsjednica Vlade Srbije.

Preporučujemo za Vas