"Istog momenta kad smo saznali da su došli, sve smo uradili"

Lazović: Belivuka i Miljkovića držimo na oku 24 sata, Crnu Goru niko neće zastrašiti

"Ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo", rekao je Lazović

12649 pregleda 23 reakcija 25 komentar(a)
Lazović, Foto: Savo Prelević
Lazović, Foto: Savo Prelević

Pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović kazao je da nema potrebe da se strahuje od prisustva državljana Srbije Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića jer ih inspektori tog sektora "drže na oku" 24 sata...

Belivuk i Miljković saslušani su juče u Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svjedoka oštećenih u predmetu protiv Radovana Stanišića i Mila Jovanovića za pripremanje njihove likvidacije u Tivtu.

"Istog momenta kad smo saznali da su došli u Crnu Goru, mi smo sve uradili, doveli njih i njihove domaćine u Odjeljenje bezbjednosti (OB) Kotor, obavili informativne razgovore, tražili da nam kažu razloge dolaska. Ako nijesu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da od bilo koga strahujemo. Belivuk i Miljković će biti pod prismotrom Sektotra za borbu protiv kriminala 24 sata i naravno da ćemo ih u svakom pokušaju sprovođenja kriminalne aktivnosti spriječiti", kazao je Lazović na zajedničkoj konferenciji za medije Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

On je rekao da nema potrebe strahovati od one strukture stanovništva koja pripada kriminalnim grupama, ako nemamo podatke da su negativno nastrojeni prema Crnoj Gori.

"Crnu Goru niko neće zastrašiti, to vam odgovorno tvrdim", poručio je Lazović.

Na pitanje novinara kako komentariše detalje Nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima, Lazović je iznio lični stav tvrdeći da taj zakon "unižava rad UP", te da će dostaviti prigovore na javnu raspravu.

"Tim zakonom se pokušava da se UP unizi i dovede na nivo direktorata, da se pojedine organizacione jedinice diskriminišu. Znate da dio predviđa da budemo podloženi poligrafskom ispitivanju i to za nas nije nikakav problem. Ali zašto bi samo mi iz Sektora bili predviđeni za to, a sami znate da najžešći kriminalci ne moraju ići na poligrafsko ispitivanje ako to neće", zapitao se Lazović.