"većina žrtava kriminalne grupe nestala prethodnih mjeseci"

Vučić o Belivukovoj grupi: Znamo ko im je meta

"Podsjetiću vas na period od 2000. do 2003. kad smo imali svakodnevna ubistva, kad su svi sve znali pa su dozvolili da im predsjednik vlade bude ubijen. I mi smo imali problem kod otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, pa smo angažovali snajperiste“

20757 pregleda 44 reakcija 38 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nadležne službe znaju ko je meta organizovane kriminalne grupe oko Veljka Belivuka.

On je kazao da su nadležni prilikom nedavnog otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u centru Beograda angažovali snajperiste zbog Belivukove grupe.

"Podsjetiću vas na period od 2000. do 2003. kad smo imali svakodnevna ubistva, kad su svi sve znali pa su dozvolili da im predsjednik vlade bude ubijen. I mi smo imali problem kod otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, pa smo angažovali snajperiste“, kazao je Vučić.

Upitan da li bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović snosi odgovornost što grupa oko Belivuka ranije nije otkrivena, Vučić je kazao da je većina žrtava te kriminalne grupe nestala tokom prethodnih nekoliko mjeseci a da istraga ne može biti završena za dan ili dva.

"Da li imam šta da zamjerim Nebojši Stefanoviću, što se tiče državnih interesa on tu posvećeno radi svoj posao. Slušao sam priče kad im se učinilo da bi mogli da razbiju SNS pa su nekad hvalili Zoranu (Mihajlović), pa Nebojšu (Stefanovića) pa kad su vidjeli da ne ide tako, onda hajde da ga srušimo jer neće Vučić protiv njega“, kazao je predsjednik Srbije.

Dodao je da Stefanović kao aktuelni ministar odbrane Srbije, radi jedan od najvažnijih poslova u državi i da očekuje od njega važne rezultate.

"Po Ustavu sam ja vrhovni komandant vojske i nas dvojica zajedno moramo da radimo na očuvanju mira ali i da pokažemo da je Srbija dovoljno snažna da to i obezbijedi", kazao je Vučić.

Preporučujemo za Vas