Kafići u Hrvatskoj ostaju zatvoreni, ali uz mogućnost prodaje pića za ponijeti

Došli smo do takve epidemiološke slike da to od 15. februara možemo da priuštimo"

3426 pregleda 0 komentar(a)
Zagreb, Foto: Shutterstock
Zagreb, Foto: Shutterstock

Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je danas blago popuštanje mjera od ponedjeljka, 15. februara, ali će kafići i dalje ostati zatvoreni s tim da će moći da prodaju piće za ponijeti, bez otvaranja terasa.

Uz to se otvaraju teretane, fitnes centri, kladionice, kazina, automat klubovi, kao i škole stranih jezika i dječje radionice, a sve uz epidemiološke mjere koje će Nacionalni štab civilne zaštite u međuvremenu precizirati.

"Popuštamo mjere u ugostiteljstvu, sportskim aktivnostima, u domenu djece i njihovih aktivnosti, kao i u četvrtom domenu koji se tiče kladionica i slično. Došli smo do takve epidemiološke slike da to od 15. februara možemo da priuštimo", rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Upitan znači li to da će država prestati da im isplaćuje naknade, Plenković je odgovorio da će one važiti i u februaru, dok će se za dalje vidjeti.

Plenković je rekao da će sve mjere biti na snazi do 1. marta kada će ponovo biti razmotrene u skladu s epidemiološkom situacijom.

U Hrvatskoj su od početka decembra na snazi strože mjere u borbi protiv koronavirusa u okviru kojih su zatvoreni kafići, restorani, teretane i dječje igraonice.

Za razliku od kafića, restorani su mogli da rade dostave. Tržni centri i prodavnice su otvorene.

Početkom februara omogućene su sportske aktivnosti na otvorenom, a ponovo su otvorene i škole.

Bonus video: