prva komponenta

Srbija: Stiglo još 50.000 doza vakcine "Sputnjik V"

”Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsjednika Vučića”, rekao je ministar za inovacije Nenad Popović

4625 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na beogradski aerodrom sletio je avion sa još 50.000 doza vakcine "Sputnjik V", prenosi portal Televizije N1.

Prema riječima ministra za inovacije Nenada Popovića, riječ je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi.

On je naveo da su vakcine stigle iz fabrike ”Biokad” u Sankt Peterburgu, gdje je prije dva mjeseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine ”Sputnjik V”.

”Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsjednika Vučića”, rekao je Popović.

On je izrazio zadovoljstvo jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

”Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta, odnosno tokom prve polovine aprila, sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji”, rekao je Popović.

Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.