"Mislim da svako vidi da je SSP pojedinačno najjača opoziciona stranka"

Đilas: Cjelokupna opozicija ima 42 a SNS 38 odsto podrške građana

"Veliki uspjeh" što je partija na čijem je čelu "prvi put prešla cenzus" u jednoj anketi

5257 pregleda 11 komentar(a)
Đilas, Foto: Betaphoto
Đilas, Foto: Betaphoto

Predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da "cjelokupna" opozicija u Srbiji ima podršku 42 odsto a Srpska napredna stranka (SNS) 38 odsto građana.

Komentarišući danas objavljene rejtinge stranaka iz istraživanja agencije Ipsos, po kojima SNS ima 58 odsto glasova a SSP 3,8 odsto, Đilas je ironično kazao da je "veliki uspjeh" što je partija na čijem je čelu "prvi put prešla cenzus" u jednoj anketi.

"Zbog takvih istraživanja smo već uputili zvaničan protest organizaciji Ipsos Evropa. Danas SNS ima 38 odsto podrške, SPS sedam, (Aleksandar) Šapić tri odsto a cjelokupna opozicija 42 odsto", rekao je Đilas za televiziju N1.

On nije htio da odgovori na pitanje koliko građana po tom istraživanju podržava SSP jer bi to kako je rekao, dodatno unijelo loše odnose unutar opozicije.

"Mislim da svako vidi da je SSP pojedinačno najjača opoziciona stranka ali to nije bitno već koliko u zbiru imaju sve stranke, pokreti i organizacije koje su protiv ove vlasti", rekao je lider SSP.

Upitan za podjele u opoziciji u pogledu forme u kojoj će učestvovati u nastavku dijaloga sa vlašću o izbornim uslovima, Đilas je kazao da sve opozicione stranke imaju iste zahtjeve prema vlastima ali da nije isti način na koji će se boriti za ostvarenje tih zahtjeva.

"Imamo jednu grupaciju koja se zalaže za dva pregovarača u ime cijele opozicije dok je naš stav drugačiji. Za mene međustranački dijalog podrazumijeva prisustvo stranaka", rekao je lider SSP.

Ocijenio je da je "veliko pitanje" kada će dijalog uz posredovanje Evropskog parlamenta biti nastavljen zbog kako je rekao, neizvjesnosti oko situacije sa epidemijom virusa korona.