kazao da Nemaju teritorijalne ni političke pretenzije prema Podgorici

Dačić: Omogućavanje dvojnog državljanstva ne predstavlja opasnost

Predsjednik srpskog parlamenta je rekao da se u Crnoj Gori tokom kriznih perioda narod uvijek dijelio na stranu koja podržava Srbiju i onu koju je protiv nje

4812 pregleda 41 reakcija 34 komentar(a)
Dačić, Foto: Betaphoto
Dačić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da omogućavanje držanja dvojnog državljanstva Srbije i Crne Gore ne predstavlja opasnost, s obzirom da Beograd prema Podgorici nema teritorijalne ni političke pretenzije.

On je gostujući na TV Pink izjavio da se u Crnoj Gori tokom kriznih perioda narod uvijek dijelio na stranu koja podržava Srbiju i onu koju je protiv nje.

U više crnogorskih gradova održani su protesti usljed predloga propisa kojima će se lakše sticati crnogorsko državljanstvo, ali i oduzeti prebivalište dijelu crnogorskih iseljenika.

"Vi se sjećate da sam ja prije 13 godina vodio razgovore o tom pitanju, mi svima dajemo pravo na dvojno državljanstvo, bez potrebe za otpustom iz matičnog državljanstva. Međutim, to Crna Gora nikad nije dozvoljavala... u (njoj) su ljudima oduzimali državljanstvo ako se dokaže da imaju i srpsko. Oni su računali da (ti ljudi) neće glasati za njih", rekao je Dačić.

On je naveo i da je bio optužen za "prebrojavanje krvnih zrnaca" kada je prethodnih godina, kao šef diplomatije Srbije, javno govorio da treba primijeniti neke mjere reciprociteta prema državljanima Crne Gore.

Dačić je ocijenio i da je suština koja trenutnim previranjima treba da se izbjegne problem "opstanka" vlasti u Podgorici.

"(Naš cilj) je uspostavljamo što bolje odnose i pomognemo jedni drugima", rekao je Dačić.

Preporučujemo za Vas