Erdogan poručio da Turska teži miru i stabilnosti i razvoju cijelog Balkana

"Oni koji Tursku vide kao prijetnju ili konkurenciju i djeluju samo na osnovu vlastitih interesa, padaju u tešku zabludu"

6801 pregleda 6 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters

Predsjednik Turske Redžep Tajiop Erdogan govoreći putem videa na otvaranju bolnice "Tursko-albanskog prijateljstva" u Albaniji, poručio da njegova zemlja teži miru, blagostanju, stabilnosti i razvoju Albanije, ali i cijelog Balkana, prenosi agencija Anadolija.

Erdogan se putem video veze obratio na svečanom otvaranju bolnice koja je sredstvima Turske izgrađena u jugozapadnom albanskom gradu Fieru. Projekat je vrijedan 70 miliona eura.

Tom prilikom Erdogan je rekao da Turska, u skladu s onim što nalaže bratstvo, duže od 30 godina pruža podršku albanskom socijalnom i ekonomskom razvoju.

"Težimo miru, blagostanju, stabilnosti i razvoju Albanije, ali i cijelog Balkana. Oni koji Tursku vide kao prijetnju ili konkurenciju i djeluju samo na osnovu vlastitih interesa, padaju u tešku zabludu", rekao je Erdogan.

On je naglasio da je danas otvorena bolnica još jedna karika u višedimenzionalnom prijateljstvu Turske i Albanije i podsjetio da je albanski premijer Edi Rama u januaru boravio u posjeti Turskoj tokom koje je formalizovao strateško partnestvo dvije zemlje.

Bonus video: