Vučić: Na samitu Procesa Brdo-Brioni bilo je govora o promjeni granica unutar regiona

"Postignut je konsenzus da se cio region nalazi na evropskom putu i da bi trebalo zajednički da radimo. Podržali smo namjere, želje i pretenzije drugih na zapadnom Balkanu i za otvaranje datuma za pregovore i za viznu liberalizaciju", rekao je i dodao da je bilo pitanja i oko kojih lideri nisu bili saglasni", rekao je Vučić

25547 pregleda 188 reakcija 37 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto/Hina
Vučić, Foto: Betaphoto/Hina
Ažurirano: 17.05.2021. 15:09h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na samitu Procesa Brdo-Brioni bilo govora o promjeni granica unutar regiona, ali da se Srbija zalaže za granice koje su utvrđene u Ujedinjenim nacijama.

"Srbija se oduvijek zalaže za princip poštovanja nemijenjanja granica priznatih od Ujedinjenih nacija. Neki misle da ne treba da se mijenjaju granice onako kako se njima sviđa, a mi mislimo da ne treba da se mijenjaju u skladu sa pravilima koje su ustanovile UN ", rekao je on nakon samita Procesa Brdo-Brioni.

Dodao je da je bilo riječi i o evrointegraciji regiona.

"Postignut je konsenzus da se cio region nalazi na evropskom putu i da bi trebalo zajednički da radimo. Podržali smo namjere, želje i pretenzije drugih na zapadnom Balkanu i za otvaranje datuma za pregovore i za viznu liberalizaciju", rekao je i dodao da je bilo pitanja i oko kojih lideri nisu bili saglasni", rekao je Vučić.

Samit Procesa Brdo-Brioni, na kojem su učestvovali predsjednici Slovenije, Hrvatske i zapadnobalkanske šestorke među kojima je i Crna Gora, održan je danas na Brdu kod Kranja.

Bonus video: